ZaraIgår innan jag kom till frisören tog jag en sväng genom Sturegallerian, inne på Zara hittade jag den här kavajen. Först tyckte jag att det var det fulaste som fanns med kavaj i "sweatshirt" material, men nu har jag sett det på andra och tyckt att det varit väldigt snyggt. Den var så himla skön också, jag hoppas den finns kvar idag vid 12.


Valborg

God Morgon Valborg!
Dagen till ära ser jag ut så här med mitt nyslingade hår och nyklippta lugg.
Var på Corinne & Friends igår och fixade håret, där de promotar de nya vitamindryckerna som kommit till Sverige och jag fick en lila, revive.
De som lanserat de där dryckerna har verkligen gjort det bra. Allt från texten på baksidan som är en underhållande historia om hur det kan gå till efter en utekväll till den snygga hemsida och deras facebook grupp. Sedan om själva produkten är något att ha eller inte vet jag inte.
Måste bara tillägga att inatt drömde jag att jag var med på bild med ett helt uppslag i Resumé, reklambyrån börjar sätta sina spår.

Kvinnlig affärslunch

Idag träffade jag min Mamma på lunchen för att gå till H&M för att kolla på klänningen jag hängde undan igår.
Nu kommer det jobbiga, jag måste tyvärr erkänna att Molly ja du har rätt shortsen jag köpte igår är inte samma som på bilden, även om de är lika! Så Molly här får du din upprättelse. Nu måste jag ju bara avgöra vilka som är snyggast och vilka jag ska köpa! Vi passade också på att luncha på ett väldigt fullt Grodan.
När vi kommer dit står det två män före oss i kön som blir visade till ett bord, när det sedan är vår tur så säger tjejen "Tyvärr har vi bara plats i baren".
Min Mamma påpekar då att männen innan inte hade något problem alls att få ett bord och då kollar hon igen och visar oss till ett bord.
Jag påpekar till min Mamma att det säkert var pga hennes jacka som vi inte fick något bord men då berättade hon att det tydligen ofta är så att män får bord framför kvinnor, något undermedvetet hos restaurang personal (kanske särskilt på lunchen).
Det var det värsta jag har hört, okej om Sverige inte är helt jämställt men det är fan inte okej när det kommer till min mat!!

Torsdag 29 April 2010Idag är det regningt och grått i Stockholm, men men.
I eftermiddag ska jag gå och göra mitt hår blont igen!


Eftermiddags sysslor

I eftermiddags träffade jag Molly.
Vi stötte även på Joel Kinnaman och han fick en puss för att han är så söt i Johan Falk.
Det var inte min idé att hon skulle posera med den där giftpinnen.

Vad gjorde man på stenåldern

En fråga som jag ställt mig sedan jag började på kontor är, vad gjorde alla människor egentligen innan datorerna fanns?
När jag frågade mina föräldrar om detta (då de faktiskt har upplevt den stenåldern själva) började de berätta om hur man arbetade utan datorer och hur allt fick göras för hand etc..
Men det var ju inte det jag menade, jag menar vad gjorde man av all "dötid"? Den tiden som man bara sitter och slösurfar.
Just det fick jag svaret på idag. På eftermiddagen så försvann vår internetuppkoppling på hela kontoret. Min söta kollega Pias kommentar när hon fått information om varför den inte fungerade var, "jag mejlar ut det till alla!" Hon är galen i mejl. Så vad gör man? Man går och handlar mjölk, kollar att allt är städat och fint i köket och sedan gör man ingenting. Då sitter man där och klottrar i ett block och väntar på en ny uppgift.
Jag lider verkligen med alla receptionister som jobbade innan datorernas tid.
Till Mamma

Jag gillar H&Ms Garden Collection mycket, mycket mer än vad jag gjorde första gången jag såg den. Har redan den röda jackan och på lunchen så hittade jag även en klänning och ett par shorts!

Så vad tycker du Mamma? Kan det vara något att ha?


Rosa converse


En hyllning till våren. Ja jag är överdrivet glad över att våren är här.


Onsdag 28 AprilSå här ser jag ut och det är inte jeansleggings Sophia, det är riktiga jeans!


Rouge NoirMålar naglarna, ser mer noir ut än rouge men så är det inte.


Gainsbourg vie heroique
I söndags tänkte Sophia och jag gå och se den här filmen men det blev aldrig av.
Nu har jag kollat på trailern flera gånger och vill verkligen gå och se den, och som en skänk från ovan så fick jag passande nog två biobiljetter av jobbet!


Tisdag 27 AprilSå här lång är jag idag!

Sommar i CityDet är vår i Stockholm äntligen!! Nästan sommar!
Jättekul att sitta inne på ett kontor med den här utsikten, verkligen jättekul.

Måndag

Innan jag slutade för dagen så var jag på föreläsning med dem från byrån i Spårvagnshallarna. Det roligaste under föreläsningen var att en av talarna visade en bild från Resumé på gamla reklamgubbar genom historian och så satt min pappa där på bilden! Det handlade om hur man skulle våga tänka nytt, något som kanske inte representerade dem precis.


Han sitter trea längst upp i högra hörnet och ser liten och söt ut.

 


Ur facebook arkivet

Nu är det vår och skivperioden är igång igen. Det är alltid lika kul att se alla utklädda på tunnelbanan vanliga vardagskvällar och alla gamla människor som undrar vad som egentligen har hänt med dagens ungdomar. I fredags hade Sandra skiva som jag tyvärr inte kunde gå på, och därför måste jag lyckas gå på Rachels skiva så jag får uppleva det åtminstone en gång i år. Nästa år anar jag att det kan vara för sent.

På Andreas skiva var Anna och jag ett svartvitt par.

Måndag 26 April

Nu är det måndag igen och nya tag. Och nästa helg är det ju Valborg! Och Valborg är ju samma sak som försommar!
25 April 2010

Hemma igen efter en hel dag ute i det fina vädret! Sophia och jag möttes på stan för att jag skulle köpa ett par träningsskor och sedan fortsatte vi ut mot vattnet och över till djurgården. På djurgården hittade vi en mysig liten trädgård där vi åt lunch och sedan fortsatte vi in mot stan igen för en fika. Det känns som att det inte är långt kvar till sommaren nu, även om det inte är så varmt än så känns stockholm sommrigt.
En hel dag ute i friska luften är tröttande och en paj på det så somnar nästan.


Söndag

Söndagmorgon och idag ska jag ut i det fina vädret och träffa Sophia!
Igårkväll var trevligt. Det bästa var när toastmastern skulle presentera sig själv "Mitt förnamn delar jag med Sveriges kanske mest kända clown, Manne och mitt efternamn delar jag med en annan av Sveriges största clowner som föredrar norskor före prinsessor." Haha. Så sant, det var ju en sorgernasdag igår, men usch nu glömmer vi det och ser fram emot den 19 juni istället!


Middag

När jag kom hem från utbildningen låg det jordgubbar på min säng åt mig!
Årets första jordgubbar, inte svenska men ändå sommaren kommer!
Nu ska jag hem till Andréa på ett glas vin och sedan ska vi på sedvanlig muf middag.Mina föräldrar är också påväg på middag och pappa var glad och uppklädd!


Utbildning


Ja här blev det inte mycket sova av.. Nu ska jag med Andréa på utbildning.

Fredags kvällen

Vi började gårkvällen med sushi, våra "egna" mojito drinkar och singstar (något som inte går att komma ifrån när man förar hemma hos mig) och fortsatte sedan vidare ut till Solidaritet där vi träffade Rachel, Ebba, Emma och co.


Innan min telefon helt dog gjorde Sophia ett tappert försök till att fota mig, något som inte var helt lätt med en iphones kamera kapacitet utan ljus. Jag måste skaffa en ny digitalkamera!


Fredag!

Äntligen är det fredag och sol! Idag på lunchen fick jag fint sällskap av Sophia och jag lckades lurade med henne på en inte alls så god lunch på Urban i Pub eftersom jag hade fått en gratis lunch där.
Ikväll ska vi äta sushi och dricka mojito!! Kanske blir utgång med men jag är rädd att hela stockholm har samma tankar som vi.
Kalasbyxor

Nu har jag äntligen fått mina kära strumpbyxor med kunglig leverans från Finland, då de var slut i hela Stockholm, vilket kanske inte var helt otippat.Flotta lokalerIgår fick jag gå ett ärende till denna vackra byggnad. Och nu så känner jag att när jag blir stor måste jag också få sitta på ett kontor i en så här vacker miljö. Även om det bara skulle vara som någon annans sekreterare..

There is always time to rajtantajtan

Ikväll blev det middag på Grodan med morbror, Viran och min söta (inte längre så lilla) kusin. Det var så länge sedan sist jag såg henen nu och det var jättekiva att få träffa henne äntligen igen! Vi åt tre goda rätter, var av ingen innehöll grodlår till kusinens lycka. Och alla som ännu inte besökt finland ska veta att den finlandssvenska överklassen har ett stort intresse för rajtantajtan.  

Förs fick jag inte alls med henne på några bilder, men efter ett tag så mjuknad hon.
Väldigt tråkigt att vi bara sågs så här kort men vi ses igen om en månad när det är dags för konfirmation!

Torsdag 22 April
Och så här ser jag ut idag hehe.

Fråga chans?Idag när Anna och jag satt på tunnelbanan hamnade vi brevid en äldre man satt och klunkade sprit rakt ur flaskan. Mitt i vårt samtal säger mannen "hörre du tjejen.. hallå du!.." Vi fortsätter på som vanligt i hopp om att han ska ge upp, då jag ser i fönstret hur han sträcker sig för att peta till mig.
För att undvika att bli rörd vänder jag mig snabbt om och svarar "ja vad är det?". Då ler han och säger "jo, först vill jag bara säga att du är väldigt söt". "Och sedan så vill jag säga att den där killen (pekar på han som sitter mittemot oss) kollar på dig". Jag kände att det blev väldigt pinsamt och greps av smått hysteriskt skratt och rodnade.
"Och till sist så vill jag fråga dig om han får chans på dig" säger han och pekar på killen. Och då var det inte längre en lätt rodnad utan nu var jag röd som en tomat och skrattade ännu högre. "Du vet, fråga chans. Som man gjorde när man var liten? När man skrev lappar som man skickade till den man var kär i. Sådana lappar skickade jag till hon jag var kär i när jag var nio år och som jag sedan också gifte mig med, vi brukade sitta i klassrummet och hålla varandra i handen under våra bänkar så att ingen kunde se. Så när vi blev femton, då skulle vi utforska hur det gick till på riktigt!"
Och där var vi tvugna att gå av tunnelbanan.
Men gubben kändes då inte längre som en äcklig fullgubbe utan han kändes mer som en söt gammal farbror som hamnat snett någonstans i livet.
Nästa gång kanske jag lyssnar från början när en främmande alkoholpåverkad man försöker säga någonting till mig? Eller kanske inte förresten. 


Back to Oxford

Om några veckor ska jag åka tillbaka till Oxford och hälsa på den här bruttan.
Jag fick precis ett meddelande på facebook från Aernout som också ska med där han skriver att han nu har bokat ett rum för Imara och mig. Problemet är bara att jag inte har någon aning om hon ens ska med och jag hade tänkt sova hos Berta.
Så nu får jag börja övertalningsmetoden på Imara då.

Onsdag 21 April


Och så här ser jag ut idag. Det ser väldigt mörkt ut i mitt rum, men sen är ju bilderna tagna 07.30 på morgonen också.

Appropå gårdagens tankar


Jag vill åka till Roskilde.Tisdag 20 April 2010
Och så här ser jag ut idag.


Promenad

Nu har Anna och jag varit ute på kvällspromenad, något som det måste börjas med igen nu när vintern äntligen är borta (för gott hoppas jag). Det var tyvärr lite kallt så jag behöll vinterjackan på, men Anna var som alltid vårigt klädd.
StoltNu vet jag hur man lägger upp youtube också. Riktigt bra! Nu är jag igång på riktigt.


Dagens höjdpunkter


Idag välkomnade jag våren med mina nya acne jeans


På lunchen träffade jag Andréa och vi åt sushi


Och jag insåg att jag är evigt tacksam till den människa som kom på post it lappen,
utan den hade mitt liv varit ett kaos.


Måndag 19 April

Nu sitter jag återigen på kontoret och drömmer mig bort till varmare dagar.
Nu börjar jag känna hur gärna jag faktiskt vill åka på festival i år,
fan att Roskilde är när jag är i Nice.
Jag skulle inte ha något emot att åka på Coachella festivalen i LA heller.
Och få se Alexander Skarsgård och alla andra snygga celebriteter!

Påväg mot Stockholm

På morgonen skulle vi beställa upp frukost på rummet som tyvärr var lite mindre lyckad. I vanliga fall är frukostar det bästa jag vet och särskilt när man är på hotel, men i Tyskland verkar de varken ha någon aning om vad vanlig musli eller vanlig yoghurt är. Muslin var blandad en blandad sörja och liknade mer gröt och yoghurten klumpig. Men men, det var en riktigt stor frukost iallafall.
Påvägen mot färjan stannade vi vid världens tredje största spritaffär!


Jag köpte färdig Mojito och sex små söta rosa roséflaskor


Och utanför stod världens största Päroncider, trevliga minnen


Höjdpunkten på färjan var att det fanns taxfree!


Färdlektyren


Och till sist, när vi kommit över till Sverige sidan börjad magarna kurra och alla var eniga om Mcdonalds. Så jag kommer på den fina idén att jag har ju en Mcdonalds finder i mobilen! Men vilken bluff det var, så här såg det ut när vi satt på självaste Mcdonalds och åt.


16 grader och sol


Önskar lite värme till Sverige också


Schwarze konfirmation in Hamburg

Nu sitter vi återigen i bilen efter knappt ett dygns uppehåll i Hamburg.
Konfirmationen var väldigt fin, trevlig och väldigt svart. Nästan alla konfirmander och även de flesta gästerna bar svart från topp till tå och Mamma och jag var för första gången i våra liv färgklickarna i kyrkan! Tydligen så är den svarta klädseln en tradition i Tyskland, lite konstigt.


Jag invigde min nya garden jacka!


Och Mamma använde gamla kläder från 90-talets början


Moster hade bakat alla olika sorts tårtor och kakor som vi kalasade på


Vid presentöppningen började jag ana att min status som favoritkusin
inte längre är lika aktuell
Pappa var lika intresserad av festligheterna som vanligt


Och eftersom jag blev lämnad själv bland an massa skrikandes tyskar
så valde jag att smyga runt i huset och smygfota istället.


Hittade en bild på min Mormor


Och på Morfar och MormorRooadtrip

Bamparapa, så har jag startat en ny blogg igen!
Alltså idag är det fredag och i flera veckor har det varit planerat att Pat, Öye och jag ska åka till tyskland för min kusins konfirmation, och vad händer? Jo det blir vulkanutbrott på Island och hela Europas flygtrafik står stilla. Så vad gör man inte för sin älskade lilla kusin, jo nu sitter vi hela lilla familjen packade i bilen påväg till Tyskland. Men det är intressant, pappa har precis hamnat i "bråk" med någon i en bmw som han kör om för att sedan bli omkörd av och mamma berättar om hur de en gång blev jagade av en annan bil för att min käre far är så aggressiv när han kör! Haha.
Och nu när jag har skaffat en blogg så måste jag ju också börja ta bilder sä här kommer bilderna for the day!


På jobbet fanns det massa jucier kvar och självklart måste jag prova
mig igenom alla smaker


Planet till lunch
Fick en karta i handen så att jag ska kunna följa vår resväg i detalj.
Min mamma blev nämligen en aning panikslagen igår när jag frågade
henne om vi skulle åka genom Frankrike, något jag ångrade snabbt.Det var alltså mitt första bildregn för dagen, mer kommer.Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0