Last day of work

Igår var det min sista dag på Hilanders och hela förmiddagen spenderades med att visa den nya tjejen hur allting fungerar. På eftermiddagen blev det sommarfika med jordgubbar och glass och de på kontoret var så söta och hade köpt ett jättefint armband från Thomas Sabo till mig i avslutningspresent!
Efter jobbet gick Mamma och jag på stan och fortsatte fira min sista dag med att köpa linne och byxdress på Zara och en ny kamera, så nu behöver jag aldrig mer använda mobilen till det! Sedan träffade vi Pappa och Jonte, som just kommit till Sverige för sommaren och åt middag med dem. På kvällen hann jag även med att träffa Andréa och vi gick och såg Familjen Jones på bio, en film precis i min smak!


På högra armen är armbandet jag fick, ett mörkt flätat läderarmband.




Party everyday

Här på Hilanders har vi fest varje dag, nästan. Igår bjöds det på guldtårta ännu en gång till Martins födelsedag! Jobbar jag min sista vecka här nu, vilket känns tråkigt och kul på samma gång. Det som känns bra är att veta att om mindre än en vecka kommer jag ligga på stranden i Nice och sola tillsammans med Anna!!
Idag på lunchen ska jag gå och titta på en kamera med Mamma, så att jag har en till vår resa nu efter att min helt plötsligt sagt upp kontraktet.


Börjar bli lite för van vid sådan här tårtor för mitt eget bästa.


Helgen som gått

Nu är jag tillbaka hemma i Sverige efter en lång intensiv och otroligt varm helg i Oxford! Vädret var helt fantastiskt och det blev en stor bevikelse att komma hem till ett nio gradigt Stockholm i förrgår. Även fast det gått nästan ett halvår sedan jag lämnade St Clare's för att åka hem till Sverige igen, så var det konstigt hur fort allting ändå blev helt som vanligt igen. Inget hade ändrat sig och framför allt ingen hade ändrat sig. 



Vi promenerade genom parken vid Christ church college


Vi åt jordgubbar i solen


Och vi satt på en pub och såg på fotboll med 3D glasögon


Bodde på Lina Guesthouse med världens sötaste lilla rum och en stor skön säng för mig själv!



Torsdagen 20 Maj

Ok nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Ska upp halv fem imorgon för att ta mig till Arlanda! Börjar bli riktigt taggad för att åka till Oxford efter min lilla skype idag med Berta, både Teddy och Aernout är nämligen redan där!
Idag jobbade jag till klockan halv sex iallafall (så man kan säga att jag har tagit igen lite för att jag inte kommer imorgon) och efter jobbet mötte jag upp Anna och Rachel. Vi satte oss i kungsan och njöt av solen, tills jag blev för rädd för alla fåglar som släppte sitt bajs lite här och var. Usch och fy för ouppfostrade fåglar.  





Once again

Nu har jag blivit kär i ett par av Sofi Fahrmans skor igen. De här är från Topshop så de är nog en aning billigar iallafall, men självklart så finns de väl inte kvar att köpa bara för de..



Hittade de här skorna på en annan blogg, också från Topshop.
De är inte riktigt lika snygga, men nästan.


Ben & Jerry's

Jag ska aldrig mer äta glass i hela mitt liv. Just nu mår jag så illa så jag tror jag dör. Lilla Ebba har precis varit hos mig och vi har haft vår glassdejt och kollat på Sex and the city.
Tidigare idag hängde jag med Anna och Emma. Vi var i fältan och hämtade ut Annas nya skinnjacka, tydligen har Anna gått och blivit stormrik som kan unna sig sådan dyra kläder. Ännu tidigare idag hängde jag helt själv på Urban outfitters och hittade en klänning att ha med mig till Oxford! Har haft panik över att jag behöver en ny klänning innan jag åker men nu borde det vara lugnt.



Jag vet väldigt orgiginell, men den hade en fin rygg också.


Ebba hade världens finaste jacka som jag också vill ha!

Och inget av den här glassen finns längre kvar, ööh jag spyr.


Förlåt Sophia..

för min dåliga uppdatering!
Jag vet det är hemskt men jag har faktiskt ett liv utanför bloggen också..
Iallafall, jag har haft massa att göra på "jobbet" hela tiden så det är därför, men nu är allt lugnt igen! Eftersom det nu har gått och blivit riktig sommarvärme i Stockholm så invigde jag idag min nya kavaj och för första gången i år åkte min ballerinor från Tory burch på! Känner mig som en riktig bloggare idag med likadana skor som Anna Hibbs och likadana armband som henne och Sofi Fahrman, hehe! Im in the game.




Hurra för 17de Maj

Idag firar jag 17de Maj med kjol och min nya kofta jag köpte i onsdags! Plus min fina syttende mai brosch från Farmor.




Söndag

Idag har varit en riktigt skön söndag för jag har inte gjort någonting.
Vaknade vid typ halv två och då var ju redan hela dagen förbi.
Idag åkte Pappa till England för att spela golf så Mamma och jag gjorde middag tillsammans för en gångs skull. Det blev "plockmiddag" ala Sophia hehe.



Och choklad i godisskålen ala Maria Montazami


Lördag 15 Maj

Idag har varit den varmaste dagen i Stockholm i år och det kändes verkligen som sommar! Åkte ut med Pappa och Ebba till Djursholm för att slå bollar idag igen.
Det var skitkul och nu har Ebba och jag bestämt att vi ska gå ut en massa i sommar och spela. Nästa gång måste vi bara fixa golfklädseln lite mer på allvar så vi känner oss som riktiga golfare. Ikväll har jag varit med Mamma, Pappa och Kerstin och ätit första middagen för i år på Lisa!





Och Grattis på namnsdagen Sophia!!


My bicycle

Jag tog också fram min cykel när jag ändå var i farten och provcyklad lite. Den är så himla fin, synd bara att det är helt livsfarligt att ta sig fram på den här inne i stan.
La även märke till, vilket jag inte gjort förrut min väldigt passande regskylt. 





Middag på G

I Norrtälje träffade jag även den här snyggingen som jag åt middag med på på G, där hennes kanske framtida fästman jobbar.





Dag på landet

Idag har jag hängt hela dagen på landet i Norrtälje. Längtar så himla mycket tills det blir sommar nu! Då ska Sophia följa med mig ut hit hela tiden!





Bioklädsel

Till bion satte jag på mig dessa fina skor som en tribut till Sophia (kan man ens säga så?). De är iallafall väldigt bekväma och fina så tack Sophia!



Andréa var sommarklädd och glad!


100513

Idag är det torsdag men det känns precis som om det vore söndag. Har spenderat hela dagen ute på Djursholm och slagit bollar för fullt. Jag lovar, till sommaren kommer jag vara golfproffs. Ikväll ska jag gå på bio med Andréa och se En galen natt, precis som en söndag som sagt.





Middag hos Rachel

Igår firade vi helgen med middag hemma hos Rachel.


Det var Rachel och Emma som stod för matlagningen

Och jag hjälpte till med det jag fick, som var att hacka lök



Senare kom Anna och fick agera DJ

Och kvällen avslutades i vimlet på Collage.

Shopping

Igår tog Mamma och jag ett nytt försök på stan, det gick lite bättre. Hittade två linnen och en märklig omlott kofta med nålar lite överallt, men den va väldigt fin.





Lunch

Man får inte bara äta goda tårtor på Hilanders utan även läsa massa tidningar, idag var det Harper's Bazaar som kom. Efter lunchen träffade jag Andréa och vi tog en glass i gallerian.



12 Maj 2010

Idag har vi firat av Mattias på kontoret med guldtårta och champagne och nu börjar jag känna mig väldigt sugen på utgång ikväll. Får se vad denna kväll kan ha att erbjuda!



Jag känner att jag passar oerhört bra in i reklambranschen, svart, svart, svart.


Tisdag 11 Maj

Idag var ingen bra shoppingdag alls. Hittade absolut ingenting, det får bli ett nytt försök den här långhelgen som kommer! Då jävlar ska jag hitta fina saker.
Jag undrar om det inte hade varit lättare om man hade varit emo, punkare eller något liknande. Det måste ju vara så otroligt mycket lättare för dem att hitta kläder för det finns ju inte alls lika stort utbud av varken affärer eller kläder i deras stil.
För dem borde det ju räcka att gå till en enda affär och sen är det bra med det.
Istället som för oss stackare utan en speciell uttalad stil som får irra runt hela stan för att försöka hitta något. Eller kanske inte, vad vet jag.



Påvägen hem träffade jag iallafall Ebba (eller modellen som hon gärna kallas),
som lovade att komma hem till mig på glass på onsdag!


Mamma lyckades också hitta shampoo till mig så det var ju alltid något.
Så nu kan förhoppningsvis elektriciteten i mitt hår ta och lugna ner sig lite också.


Sommarblomster

Titta nu har liljorna slagit ut! Så fint så fint.
Idag ska jag gå på stan med Mamma och försöka hitta lite nya sommarkläder till Nice!
Och så måste jag hitta något till Oxford också, får se hur det går då.




Golfing in the cold

Idag hade jag ju golflektion igen! Det var en av de mindre trevligare tillfällena, inte för att min instruktör inte var lika trevlig som alltid utan för att jag stog övade närspel i kyla och blåst precis vid vattnet! Annat var det på Ebbas och min golfsemester i Portugal, det var det skönt att spela golf! Det var grejer det.






Önskning

Om jag fick önska så skulle jag väldigt gärna vilja ha ett par likadana ballerinor som Sofi Fahrman har, skulle inte ha någonting emot att ta över hennes byxdress heller. Mamma?



Måndag 10 Maj

Ja då var det vinter och regn igen, så på med regnstövlarna och vinterkappan.
Måndagen började alldeles underbart med att det inte gick att larma av på kontoret och jag sprang runt som en dåre för att hitta nummer till någon att ringa,
något som självklart inte fanns.
Men nu är allt lugnt igen och denna härliga måndag kan få fortsätta.
Egentligen är det ju en väldigt bra vecka den här veckan eftersom jag är ledig efter onsdag! Så nu ska jag sluta klaga.


Sån tur var ska det bli 20 grader nästa vecka, det tror jag stenhårt på!


Söndagsgolf

Söndagen spenderades med Pappa på Wärmdö Golfklubb. Vi stog och slog på rangen och jag börjar känna att det börjar gå lite bättre faktiskt. Har lektion imorgon igen så då ska vi planera hur jag ska bli proffs till sommarn!




Idag vill jag..

se ut som Whitney Port och få sommarväder till det.



Middag Lördagen 8 Maj

Igår blev jag som sagt bjuden på finmiddag hemma hos Andréa.
Det var väldigt trevligt och värdparet gjorde ett oerhört bra jobb med att inte få mig att känna mig som det klassiska tredje hjulet. Tack för det! Och för den goda maten, jag måste säga att jag blev helt fascinerad över hur de lyckades fixa allt på så kort tid! Annat är det i den här familjen.


Hade med mig bröllopschoklad till kockarna

Som stod och kockade sig för fullt när jag kom



Det var en hel trerätters middag

Med hemlagad smulpaj serverad i salongen

Titta så söta! Tack.


Uteblivna bilder

Herre Gud nu får jag ta och skärpa mig, jag är så urusel på att ta bilder! Och det är ju det som ska vara det roliga med att ha en blogg, alla bilder.
Ikväll ska jag hem till Andréa på middag så då ska jag hålla mig beredd med kameran och dokumentera varje litet steg.


Ja som sagt blir det ju bara sånna här bilder på mig själv, men det är ju ifs alltid trevligt för mig.


Enda bilden från showen, man ser ju ingenting men den var riktigt bra faktiskt!


Lördag den 8 Maj

Idag regnar det i Stockolm. Usch det är tur att jag inte har behövt gå ut än.
Men snart kommer det, idag ska jag nämligen gå på Andréas dansuppvisning!
Har ju själv gått på den dansskolan, en termin magdans.
Väldigt synd att jag slutade med det nu när man tänker efter, hade jag fortsatt gått dit hade jag säkert varit proffs vid det här laget!
Om jag då hade hållt mig kvar inne på hela lektionerna dvs. Fan va synd.


Och så lite gammal stämningsmusik till regnet här i Stockholm.


Fredag 7 Maj

Igår var det fredag och den efterlängtade helgen började.
På kvällen bar det av till Gamla Stan och Mufs högkvarter med Andrea, Anna och Micke. Där blev det som vanligt heta debatter om kyrkan och annat roligt..
Senare kom iallafall Rachel och lättade upp stämmningen.



Och bara för att visa att jag inte överdriver med glassen i vår frys på kontoret tog
jag en bild innan den sedvanliga fredagsfikan.


Kvällsysslor 6 Maj 2010

När jag kom från jobbet mötte jag upp Anna som lovat att äta middag med mig eftersom jagl är lämnad ensam hemma denna torsdagkväll.


Hon var som alltid lika glad att se mig.


Vi drack soppa..

Och åt sushi, var och en på sitt sätt..


På vägen hem genom allén såg vi två söta damer och kände på oss att det är inte många år tills vi är så där söta.


När Anna hade länat mig och ursäktat sig med sin "migrän" så sprang jag desperat ner till konsum och köpte fish food för att trösta min ensamhet med.
Sedan tittade jag på Drottning Silvia på fyran och har nu fått en bestämd uppfattnign om att jag verkligen gillar henne. Mera kungligt! Och nu ska jag gå och jäsa lite till.

Torsdag



Ja jag vet alla undrar så, så här såg jag ut idag när jag gick till jobbet!


Och när jag kom hem idag låg den här inbjudan på mitt köksbord!
Sandra ska ta studenten!!






Farorna på ett kontor




Det är inte lätt att hålla händerna i styr när man spenderar hela dagarna på det här stället. Dessutom så är resten av frysen full med Ben & Jerrys. Beach 2010, juste.



Men som tur är kom nya ELLE idag och jag blev genast påmind om att
stranden och bikinin inte är långt borta.


Förändringstid



Det sker förändringar här på kontoret, vår byts ut mot försommar.


Tack Mamma


Som kom med planet lunch till mig idag!


Onsdag 5 Maj

Godmorgon soliga Stockholm!
Idag började dagen med en liten moderat kampanj på morgonkvisten på vägen till jobbet. När jag var på utbildning för någon helg sedan poängterade de hur viktigt det var att blogga om valet. Så nu gör jag det, glöm inte att rösta 19 september och rösta moderat för tusan.



Idag har jag också på mig det fina childhood armbandet som jag fick av Annas
snälla Mamma igår! Tack snälla Kristina.



Röda mattan






Men gud hur snygg får man vara, jag vill också bli tillfixad och gå på röda mattan!
Jag antog att det hade varit någon slags gala i natt med tanke på alla bilder.
Men eftersom jag inte är så inne i modesvängen är jag tacksam för att Ebba von Sydow fortfarande har behållt lite mode på sin numera kungliga blogg och kunde meddela att det var "modefesternas modefest" Costume Institute Gala i New York.
Hon skriver även att Sienna Miller är tillsammans med Jdue Law igen. Ah!


Juste



Jag får ju inte glömma att så här ser jag ut idag!
Anledning till att ha en blogg är ju faktiskt att få ta kort på sig själv!

Valborgshelgen

Så tillbaka igen efter en lång valborgshelg! Bak i trucken som Emma hade sagt.
Spenderade hela helgen på landet med Sandra, väldigt roligt så just nu arbetar jag för fullt med att tvinga med alla jag känner ut till Norrtälje i sommar!
Det blev förvånansvärt lite bilder denna helg tyvärr, men det ska det bli bättring på till nästa gång!



Påväg ut till landet stannade vi hos farmor och fikade.


Och när jag kom hem på lördagen hade min pappa startat min bil!
Så nu behöver den bara besiktigas och fixa vindrutan (om det heter så)
så är den fit for fight igen! Sen ska jag ju våga köra också men det kommer..
Och ja det var så varmt så vi kunde köra öppet, och den är finast så.

RSS 2.0